Your Cart

Call us toll free: +1 789 2000

Free worldwide shipping on all orders over $50.00

Hunder som drar i båndet

På tvers av raser og størrelser har man hunder som trekker med seg sitt turfølge om de vil det eller ikke. Dette kan være veldig slitsomt og irriterende for både hund og menneske.

Hvorfor en hund fortsetter å trekke på tross av kvelende halsbånd, irriterte nykk og irettesettende gnål kan en flink adferdsterapeut forklare mye bedre enn oss. Vi anbefaler alltid å ta problematisk adferd med en utdannet adferdsterapeut for å forstå hunden bedre.

MEN; vi kan likevel komme med noen gode tips til hvordan turene kan bli mye mer behagelige både for trekkende hund og etterslepende menneske.

Tips 1 – En god sele

Mange bruker halsbånd eller seler som gjør det så ubehagelig som mulig for hunden å trekke. Om dette skulle fungere, er sjansen stor for «bivirkninger» som redsel, stress, understimuli ol. Finn en sele som sitter godt på hundens kropp og som ikke hindrer bevegelsene. Se spesielt på hundens skuldre, selen må ikke hindre hundens skulderbevegelser.

Bruk av halsbånd på tur kan med stor sannsynlighet gi hunden skader og slitasje på hals og nakke. Dette er forsket på og bevist. Vi anbefaler på det sterkeste å bruke sele istedetfor halsbånd på tur.

Husk at alle hunder er forskjellige også innad i raser. En sele som sitter godt på en hund, trenger ikke passe godt på en annen. Spør oss gjerne om hjelp.

Alaskan malamuten Neon må ha en solid sele som sitter godt, sele fra WGV kan brukes som både antitrekk og vanlig sele. Perfekt for 40 kg drakrefter.

Tips 2 – Belte

Å bli trukket avsted etter armen er svært irriterende; man kommer lett ut av balanse, gå-stillingen vår blir dreid, man er ikke spesielt sterk så høyt oppe så man bruker mye krefter på å holde igjen hunden. Ved å bruke et turbelte blir nykk og trekk håndert av en mye sterkere del av kroppen, hvor tyngdekraften er til god hjelp. Gå-stillingen vår blir normal.

Vi mener at et godt turbelte er godt polstret, har en sterk strikk som går rundt hele belte og ender i et en solid krok til å feste kobbelet i front. Vi elsker belter fra Baggen. Baggen-belter har 2 styrker på strikken; X1 er for en hund, X2 er for 2 hunder eller store sterke hunder. I tillegg har de mye tilleggsutstyr. Vi har også Alac sin versjon som er en mer økonomisk type, men samme utforming.

Se vårt utvalg i turbelter og tilleggsutstyr her: https://test.hcpet.no/kategori/25/hund/114/turbelter/

Belte fra Baggen har høy kvalitet og komfort.

Tips 3 – kobbel med strikk

For å dempe rykk mellom deg og hunden er et kobbel med strikk helt fantastisk. Sammen med belte med strikk vil du da få skikkelig god demping. Vi har mange forskjellige kobbel med strikk i god kvalitet. I forskjellige lengder, farger og materialer.

Et veldig populært kobbel er MR-kobbel. Det er solid, strikken kan skiftes ut og har mange ringer slik at lengde enkelt justeres. Kommer i 2 tykkelser; 20 mm og 25mm: https://test.hcpet.no/?s=mr+kobbel

For jogging med hund kan vi anbefale kjørestrikk fra Dingo. Dette er lett av vekt, solid, god strikk og fin lengde. Mer info finner du her: https://test.hcpet.no/produkt/4690/dingo-kjorestrikk-svart-25-mm-x-170-cm-sort/

Tips 4 – godbitveske

Belønning er en svært effektiv måte å endre adferd om den gis på rett tidspunkt. Vi anbefaler å alltid ha godbiter med på tur så du kan belønne hunden når den gjør noe bra. Slik kan du begyne å belønne den for å gå fint når dere er på tur.

Denne har mange lommer til bæsjeposer, klikker, fløyte og lignende.

Tips 5 – En god trekksele

God muskulatur er godt for helsen. Med en god trekksele kan du bruke hundens trekkvilje til å trene opp muskulaturen. La dem trekke kjetting, dekk, sykkel, kickbike, pulk, saccovogn eller bare deg.

Når en hund skal trekke noe annet enn deg bør den ha en god trekksele. Disse selene ligger godt på hundens kropp og fordeler trekkpunktet jevnt uten å hindre bevegelse eller pust. De mest populære selene i dag er nomeselene.

En trekksele skal være litt vanskelig å få over hundens hode, den skal sitte litt stramt rundt halsen. Blir den for vid legger den seg på hundens skuldre og hindrer bevegelse. Har den ringer bør disse ligge rett bak hundens ribben. Festet til kobbel skal være med hundens halrot, ikke lenger.

Vi har mange forskjellige trekkseler. En vanlig trekk/nomesele er perfekt til sykkel, jogging og kickbike. En kombisele har ringer på hver side, disse kan brukes til alt fra jogging og sykling, til trekking av vogn og pulk. Man kan også feste på et pinnestykke og la hunden trekke kjetting eller dekk. Vi har også justerbare seler som kan brukes til hunder i vekst.

Her er vårt utvalg i seler: https://test.hcpet.no/kategori/25/hund/133/trekk-og-klov/

Pinnestykke gjør det ideelt for hunden å trekke kjetting eller dekk. Det er viktig med noen meter tau imellom pinnestykke og kjetting/dekk for å få vekten ned på bakken. https://test.hcpet.no/?s=pinnestykke

Tips 6 – Kløv på tur

Hunder som trekker har gjerne behov for litt fysisk og mental utfordring, da kan kløv være et godt alternativ. Med kløv må hunden konsentrere seg om balanse og at den er bredere enn vanlig i tillegg til at det er tyngre.

Vekt i kløv kan man starte med fra hunden er 2 år gammel, før det er det kun tilvenning. Håndkler er fint å bruke for å fylle veskene uten å ha for mye vekt. Vekt og lengde på tur økes gradvis. Man kan gjerne starte med 5-10% av hundens vekt i kløven.

Veskene på hver side må ha lik vekt. Sliter man med skjeve vesker kan du finne små steiner på tur og legge i den letteste vesken for å prøve å få lik vekt. Skal hunden bære bagasje bør man gjerne ha med en liten vekt for å prøve å pakke så likt som mulig.

Få gjerne hjelp til å finne rett størrelse kløv. Kløven skal ligge over hundens skuldre, ikke bak på ryggen. På endel kløver skal reimen foran ikke være et trekkpunkt, kun en støtte. Trekker hunden mye med kløv kan man bruke trekksele under og feste kobbel i den. Kløv fra Ruffwear er sele med vesker og kan brukes alene. Pass på at veskene ikke dunker borti hundens albuer når den går.

Kløv fra Ruffwear sitter godt på hunden også om den trekker.

Håper dette kan inspirere til hyggeligere turer for deg og hunden din. Vi hjelper deg gjerne med å finne det rette utstyret. Det er så mye bra utstyr på markedet at alle skal kunne finne noe som passer for seg og sin hund.

Free Worldwide shipping

On all orders above $50

Easy 30 days returns

30 days money back guarantee

International Warranty

Offered in the country of usage

100% Secure Checkout

PayPal / MasterCard / Visa